İşyerlerini Covid-19'a Karşı Hazırlamak

İşyerlerini Covid-19'a Karşı Hazırlamak

25 Ağustos 2020 2305
İşyerlerini Covid-19'a Karşı Hazırlamak

Osha'nın hazırlamış olduğu bu dökümanı incelemeniz ve işyerlerini Covid-19'a karşı hazırlarken rehber olarak kullanmanız için paylaşıyoruz. Altta Giriş kısmından bir bölüm yer alıyor. Rehberin tam haline ek bölümünden ya da yazının sonundaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

"Coronavirus Hastalığı 2019 (COVID-19), SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu bir solunum hastalığıdır. Çin'den ABD de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesine yayıldı.

 

COVID-19’un uluslararası etkilerinin ciddiyetine bağlı olarak, salgın durumları da dahil olmak üzere salgın koşulları seyahat, ticaret, turizm, gıda malzemeleri ve finansal piyasalar da dahil olmak üzere günlük yaşamın tüm yönlerini etkileyebilir.

 

COVID-19 salgın koşullarının işletmeler, çalışanlar, müşteriler ve halk üzerindeki etkisini azaltmak için, tüm işverenlerin COVID-19 için şimdi plan yapması önemlidir.

 

İnfluenza pandemileri için önceden plan yapan işverenlerde COVID-19 için planlama; SARS-CoV-2'nin spesifik maruz kalma risklerini, maruz kalma kaynaklarını, bulaşma yollarını ve diğer benzersiz özelliklerini ele almak için planların güncellenmesini içerebilir (yani, pandemiye kıyasla grip virüsleri). Pandemi olayları için hazırlık yapmayan işverenler; kendilerini ve çalışanlarını potansiyel olarak kötüleşen salgın koşullarını mümkün olduğunca önceden hazırlamalıdır. İşverenler COVID-19'un yetersiz kaynaklarla ve pandemik koşullar altında gerçekleştirebilecekleri işler için yeterince eğitilemeyebilecek işçilerle ilgili zorlukları ele almaya çalıştıkça, süreklilik planlamasının başarısızlığıyla sonuçlanabilir.

 

Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA), COVID-19 planlama rehberini geleneksel enfeksiyon önleme ve endüstriyel hijyen uygulamalarına dayalı olarak geliştirmiştir.

 

İşverenlerin mühendislik, idari ve iş uygulama kontrolleri ve kişisel koruyucu ekipman (KKD) uygulama ihtiyacına ve bununla ilgili hususlara odaklanmaktadır. Bu rehber planlama amaçlıdır. İşverenler ve çalışanlar, işyeri ortamlarındaki risk düzeylerini belirlemek ve uygulanacak uygun kontrol önlemlerini belirlemek için bu planlama kılavuzunu kullanmalıdır."

 

buradaki linkten tüm rehbere ulaşabilirsiniz. > https://med.ege.edu.tr/files/med/icerik/covid-19_icin_isyeri_hazirlama_rehberi.pdf

Linkin çalışmaması durumunda ek bölümünden dosyaya erişim sağlayabilirsiniz.

 

Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading